LacertA

Historie

Historien begynder i 2011, da Walter Friedl, en østrigsk diplomat udsendt til Rumænien, blev forelsket i landet. Efter at have afsluttet sin diplomattjeneste slog han sig sammen med en rumænsk ønolog og investerede i et gammelt slot omgivet af en vingård fra kommunisttiden. Dette danner i dag rammen om LacertA Winery.

LacertA Vingård

Beliggenhed

Syd for de rumænske Karpatere på den 45.
breddegrad, på linje med Piemont og Bordeux, ligger LacertA Winery. Klimaet er kendetegnet ved våde forår og lange, tørre solrige efterår. Det er et sted, hvor den frugtbare og rene jord elskes af de små firben, der suser omkring.
Hvis man stopper ved Dealu Mare for at beundre vinmarkernes betagende skønhed og dufte luften, får man måske mulighed for at støde på disse firben, som med deres latinske navn, har givet navn til de berømte LacertA-vine. Vinmarkerne strækker sig over 82 ha.

Vinen

LacertA blander det bedste fra den gamle og
den nye verden. Vintønderne af egetræ tilfører en frugtagtig og aromatisk karakter til vinene. På denne måde blandes gamle og nye teknikker. Naturens kræfter bruges til at maksimere vinens potentiale. Vinene har vundet flere flotte priser gennem tiden.

LacertA vin