Liliac

Flagermuslogoet repræsenterer den miljøvenlige beskyttelse af vinmarkerne. De ikoniske flagermus kredser over bakkerne, og beskytter vingården mod potentielt skadelige insekter.

Liliac vin

SMAG ET DRÅBE AF HISTORIE

Historie

Liliac winery er beliggende I hjertet af Transylvanien og har siden etableringen i 2010 hurtigt opnået et godt ry blandt vinproducenter fra Lichinta DOC.

Liliac har revitaliseret Lechința-vinregionen, samtidig med en respekt for de transsylvanske
vinproducenters traditioner; en historie, der har rødder tilbage til oldtiden (4-5. århundrede f. Kr.) hvor de første vinstokke, blev plantet under Romerriget og senere videreført af tyske kolonister, i det 12. århundrede, som dyrkede de første vinmarker ved foden af Karpaterne.

Beliggenhed

Lechința vingård

De 14 hektar har et specifikt mikroklima, der med varme somre og kølige nætter har nok nedbør til at gøre kunstvanding unødvendig. Sensommertågen
hjælper med at modne druerne langsomt, bevarer aromaerne og opretholder et godt niveau af syre. Kort sagt de bedste betingelser for vine, især hvidvine.

Batoș vingård

Jorden i Batoș-vinmarkerne har en høj kapacitet til at holde på vandet og ligger i lav højde og er præget af betydelige
temperaturforskelle mellem nat og dag. Området, der dækker 38 hektar, og har potentiale til fremstilling af meget
komplekse vine.

 

Vinen

I hver flaske Liliac vil du finde en dedikation til kvalitet,
opmærksomhed på detaljen og en åndelig forbindelse til jorden og det transsylvanske klima, tilsat østrigsk erfaring og innovative vinfremstillingsteknikker.

Druerne er
dyrket under den blide Transsylvanske sol og håndhøstet fra de 52 hektar vinmarker Vinfremstillingsprocessen
foregår under optimale forhold og der produceres hvide, rosenrøde og røde varianter af højeste kvalitet, som vil lokke dig med deres friske, duftende og elegante aromaer.