Lechburg

Vingården blev bygget i 1962. Den skulle garantere produktion og opbevaring af 20.000 hl vin til Vincooperativet doc Lechinta. Vingården Lechburg er ejet af en italiensk familie, som overtog stedet i 2015. De har truffet et modigt og bevidst valg om at implementere økologisk landbrug ud fra respekt for terroiret og med det formål at bevare dets naturarv.

 

MINIMAL MILJØMÆSSIG PÅVIRKNING

Beliggenhed

Vinlandsbyen Saniacob af Lechinta ligger i området mellem byerne Bistrita, Cluj Napoca og Tirgu Mures. Her, hvor den brede Lechinta-dal breder sig mod syd, ligger vinmarkerne på skråningerne som naturlige amfiteatre. Vingården ligger på en bakke omgivet af smukke gran-, fyrre- og kastanjetræer.

Den mineralholdige lerjord giver et godt mikroklima for vinen. Den ekstreme temperaturændring
mellem dag og nat giver en langsom og intens modning, der er med til at opretholde aromaer og surhedsniveauer. Vingården dækker over 14 ha.

 

Vinen

Vinene er et udtryk for det miljø, de kommer fra - det man kalder terroiret; Terroir kommer af ordet terre, der betyder jord. Det var oprindeligt en fransk term inden for vin, kaffe og te, der angav de særlige kendetegn, som geografi, geologi og klimaforhold på en bestemt lokalitet prægede bestemte sorter med. Landbrugsarealer i samme område deler samme jordbund, vejrforhold og dyrkningsteknikker, som alt sammen bidrager til høstens unikke kvaliteter. Den samme druesort kan dyrket i forskellige regioner således frembringe meget forskellige vine.

Lechburg vingård er beliggende i en af de mest interessante vinregioner i Transsylvanien. Her er forholdene perfekte til at skabe overlegne vine, især hvide varianter.

Lechburg vin